MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR41.5981
EURO48.7157
GR ALTIN5025.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • RESMİ REKLAM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

Kanada tarihinde ilk kez bir Türk şeref madalyası aldı

Ana SayfaGündemKanada tarihinde ilk kez bir Türk şeref madalyası aldı
Kanada tarihinde ilk kez bir Türk şeref madalyası aldı

Kanada tarihinde ilk kez bir Türk, Kanada toplumuna üstün hizmetlerde bulunanlara verilen en büyük ödül olan "Kanada Şeref Madalyası" ile ödüllendirildi.

13 January, 2018, Saturday 23:15 2165
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

NİAGARA-ON-THE-LAKE (AA) - Kanada tarihinde ilk kez bir Türk, Kanada toplumuna üstün hizmetlerde bulunanlara verilen en büyük ödül olan "Kanada Şeref Madalyası (Order of Canada)" ile ödüllendirildi.

'Kuzeydeki son Osmanlı': Dr. Fuad Şahin

Kanada’nın Niagara-On-The-Lake kasabasından yaşayan Kanada vatandaşı 95 yaşındaki Türk Dr. Fuad Şahin, ülkedeki Müslüman ve Türk toplumuna yaptığı katkılardan dolayı Kanada Şeref Madalyası ödülüne layık görüldü.

AA muhabirine konuşan Fuad Şahin, 1958 yılında geldiği Kanada’da 60 yıldır bir şeyler yapmak için çabaladığını, bunun da Kanada makamlarınca takdir edilmesinden mutlu olduğunu söyledi.

Kraliçe II. Elizabeth’i temsilen görev yapan Kanada Genel Valisi Julie Payette’nin ofisinden arandığını anlatan Şahin, "Bugüne kadar yaptıklarımdan bahsederek bana bu ödülü vermek istediklerini söylediler. Bunun için 24 Ocak’ta Ottawa’da yapılacak törene davet ettiler." dedi.

"Evde cuma ve bayram namazları kılardık"

Şahin, Kanada’ya geldikleri ilk günlerden itibaren dinlerini yaşamaya çalıştıklarını belirterek şöyle devam etti:

"Niagara’da yaşamaya başladığımızda sadece bir Müslüman aile vardı. Bizim ev geniş olduğu için Cuma ve bayram namazlarını burada kılardık. Bayram sabahları Niagara Nehri kıyısına eşim ve çocuklarla sofralar kurar, gelen Müslümanlarla bayram ederdik. Sonra Müslümanlar gelmeye başladı. Biz de Niagara’da bir cami açtık."

İlerleyen yıllarda ülke genelindeki Müslümanların dernek ve vakıflar kurarak organize olmalarını sağladığını, bir araya getirerek yaşadıkları her kentte birer cami açmalarına ön ayak olduğunu anlatan Dr. Fuad Şahin, "Ardından 33 sene önce Uluslararası Kalkınma ve Yardım Vakfı’nı kurdum. Bu vakıf bugün de hala hizmetlerine devam etmektedir." dedi.

"En iyi olmamız lazım"

Şahin, her toplumun iyi insana ihtiyacı olduğunu anlatarak, gençlere şöyle seslendi: "İyi Müslüman demek, iyi insan demektir. Çocuklara her zaman ‘Nasılsınız?’ diye sorduğumda ‘İyiyiz’ derler. Ben de onlara, ‘İyi yetmez, daha iyi, en iyi olmamız lazım’ derim. Bugüne kadarki her sohbetimde, vaazımda ve hutbelerimde bundan bahsettim."

Dr. Şahin, daha önce de aralarında Ontario Eyalet Şeref Madalyası'nın da bulduğu birçok ödüle layık görülmüştü.

Kanada Şeref Madalyası, Dr. Fuad Şahin’e 24 Ocak 2018'de Ottawa’daki Kanada Genel Valiliği konutunda düzenlenecek törenle verilecek.

Genel Valilik bünyesindeki bir seçici kurul tarafından verilen ödül, zamanın Başbakanı Lester B. Pearson’ın teklifinin Kraliçe II. Elzabeth tarafından onaylanması üzerine 17 Nisan 1967 yılında ihdas edildi. Kanada Şeref Madalyası, 1 Temmuz 1967'den itibaren sahiplerini bulmaya başladı. Ödül, her yıl belirli aralıklarla kendi alanlarında etkin hizmetlerde bulunanlara veriliyor.

Fuad Şahin

Osmanlı İmparatorluğu'nun Cezayir’deki subaylarından Mehmet Salih’in oğlu Dr. Fuad Şahin, Kanada'daki Niagara Nehri’nin hemen kıyısında bulunan Niagara-On-The-Lake kasabasında yaşıyor.

Kanada Türk toplumunca "Kuzeydeki son Osmanlı" olarak adlandırılan 95 yaşındaki Şahin, Trablusgarp’ta 1922'de dünyaya geldi ve 1958'de göçtüğü Kanada’da birçok cami, dernek ve vakfın kuruluşuna öncülük ederek Türk ve Müslüman toplumunun sevgisini kazandı.

Muhabir: Seyit Aydoğan

KanadatarihindeilkkezbirTürkşerefmadalyasıaldı
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Gübre taşıyan traktör devrildi, sürücü altında kaldı
Gübre taşıyan traktör devrildi, sürücü altında kaldı
Denizli’de yoldan çıkan otomobil önce ağaca sonra eve çarptı
MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ’NİN 31’İNCİ MAMA MAKİNESİ ESKİŞEHİR’E TESLİM EDİLDİ
BAŞKAN DOĞAN'DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
Denizli Ticaret Odası, Yüksek İstişare Kurulu’nu Topladı
29 EKİM MAKSİAD
29 EKİM MERKEZEFENDİ
29 EKİM PAÜ
29 EKİM DTO
29 EKİM SANAYİ ODASI
Vali Coşkun: "Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük emanettir"
PAMUKKALE BELEDİYESİ 29 EKİM CUMHURİYET COŞKUSUNU BAŞLATTI
BAŞKAN TEFENLİLİ’DEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
Başkan Çavuşoğlu’ndan 29 Ekim mesajı
29 EKİM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
TÜRK MİLLETİ OLARAK CUMHURİYET’TE BULUŞTUK
Cumhuriyet coşkusu Babadağ'ın zirvesine taşındı
Merkezefendi'de off-road heyecanı yaşandı
Lykos Yarı Maratonu sporcuları Pamukkale'de buluşturdu
Kızı için 55 milyonluk malından olan kadın hukuk mücadelesini kazandı

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

İklim Değişikliğinin Tarımsal Üretime Yansımaları

Tunceli'de askeri araç uçuruma yuvarlandı! 4 askerimiz şehit oldu

Denizli’den Kazakistan’a başsağlığı

AK Partili Şahin Tin; “Emekçi ve emeklimizin yanındayız”

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle