MENU
  • İLÇE HABERLERİ
  • SİYASET
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • VIDEO GALERİ
  • SPOR
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
DOLAR38.7786
EURO43.8944
GR ALTIN4143.5
ÇEYREK4497.4
Denizli
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
Haber20Denizli - Denizli Haberleri
  • DENİZLİ GÜNDEM
  • EĞİTİM
  • DTO
  • KÜLTÜR SANAT
  • KALE
  • EKONOMİ
  • ÇARDAK
  • BEYAĞAÇ
  • GÜNDEM
Kapat

İş dünyası teşvikleri 'cesaretlendirici' ve 'cezbedici' buldu

Ana SayfaGündemİş dünyası teşvikleri 'cesaretlendirici' ve 'cezbedici' buldu
İş dünyası teşvikleri 'cesaretlendirici' ve 'cezbedici' buldu

İş dünyası, Proje Bazlı Teşvik Sistemi'nin Türkiye'nin yüksek büyümeyi sürdürmesine olumlu katkı sunacağını ve bu teşviklerin "Cesaretlendirici" ve "Cezbedici" olduğunu düşünüyor.

09 April, 2018, Monday 20:15 1545
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

İSTANBUL (AA) - Bugün kamuoyuna açıklanan Proje Bazlı Teşvik Sistemi'nin ve verilen teşvik belgelerinin Türkiye'nin yüksek büyümeyi sürdürmesine olumlu katkı sunacağını belirten iş dünyası temsilcileri, bu teşviklerin "cesaretlendirici" ve "cezbedici" olduğunu ve nitelikli sanayi atılımını sağlayacağını belirtiyor.

Proje Bazlı Teşvik Sistemi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle Ankara'da tanıtıldı.

Ekonomi Bakanlığınca, Türkiye'nin mevcut veya gelecekte ortaya çıkabilecek ihtiyaçlarını karşılama, arz güvenliğini sağlama, dışa bağımlılığını azaltma ve teknolojik dönüşümünü sağlama hedeflerini gerçekleştirebilmek için geliştirilen teşvik sistemi kapsamında, petrokimya, savunma sanayisi, ulaşım sistemleri, enerji teknolojileri, havacılık ve uzay gibi sektörlerde yatırım tutarı yaklaşık 135 milyar lira olan 23 projeyle ilgili firmalara teşvik belgeleri verildi.

İş dünyasının temsilcileri, proje bazlı teşvik sistemine ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, 2017'de başta Kredi Garanti Fonu olmak üzere birçok yatırım odaklı teşvik paketinin devreye sokulmasıyla yüzde 7,3 oranında bir yatırım artışının sağlandığını ve Türkiye ekonomisinin bu dönemde yüzde 7,4 büyümesinde önemli rol oynandığını söyledi.

Sağlanan bu gelişimle birlikte 2017'de istihdam edilenlerin sayısının önceki yıla göre 984 bin kişi arttığını dile getiren Kaan, yatırıma yönelik teşviklerin ekonomi adına ne kadar önemli olduğunun bu veriler kapsamında daha iyi anlaşıldığını vurguladı.

"Küresel markalar çıkarmak için dönüm noktası olacak"

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Öztürk Oran, Proje Bazlı Teşvik Sistemi'nin Türkiye'den dev küresel markalar çıkarmaları için dönüm noktası olacağını söyledi.

Süper teşvik görecek 23 projenin 2023 hedeflerinin teminatı olacağını dile getiren Oran, alınan stratejik tedbirlerin, cari açığı ve enflasyonu azaltarak 2018'de kırmaya devam edecekleri büyüme ve istihdam rekorları için de önemli bir çıpa oluşturacağını aktardı.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, sistemi cesaretlendirici ve cezbedici bulduklarını belirterek, ülke ekonomisi açısından artık büyük düşünme devrinin başladığını söyledi.

"Adeta devrim niteliğinde"

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, bu büyük yatırım teşvik hamlesini sanayiyi ve üretim ekonomisini destekleyen önemli bir adım olarak gördüğünü söyledi.

Bahçıvan, bu paketin, bugüne kadar açıklanan teşvik paketleri ile karşılaştırıldığında vergisel, istihdam, finansal, yatırım yerleri ve kamu alım garantisinden izin ve ruhsatlara, tahsislerden lisans ve tescillerde getirilen kolaylıklara kadar adeta devrim niteliğinde olduğunu kaldetti.

"KOBİ'lerin darboğazdan çıkmalarını hızlandıracak"

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Tarkan Kadooğlu, mevcut teşvik sistemine ek olarak uygulamaya alınan, 1 milyar dolar ve üzerindeki projeleri kapsayan Proje Bazlı Teşvik Sistemi'ni Türkiye'nin ekonomik büyümesini yatırımlar tarafından artırması açısından son derece olumlu karşıladıklarını bildirdi.

Kadooğlu,"Büyük yatırımcıları çekecek süper teşvikler, tedarik zincirindeki etkisiyle KOBİ'ler için istihdam ve üretim artışı sağlayacağı gibi, yeni yatırım alanları da yaratacaktır. Bu yatırımlar ayrıca KOBİ’lerin ölçek bazlı sorunlarının aşılmasında önemli imkanlar sunarak, mevcut darboğazdan çıkmalarını da hızlandıracaktır." değerlendirmesinde bulundu.

"Yeni teşvik paketi ekonomiye büyük katkı sağlayacak"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de Proje Bazlı Teşvik Sistemi'nin Türkiye ekonomisi, yatırımcı ve yeni istihdam için çok önemli olduğunu belirterek, "Yeni teşvik paketi ekonomiye büyük katkı sağlayacak." ifadesini kullandı.

"Yatırım iştahının pozitif olduğu bir süreç gibi görmek lazım"

Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, "Proje Bazlı Teşvik Sistemi'ni geniş kapsamlı, birçok yatırımın bir arada değerlendirildiği ve yatırım iştahının pozitif olduğu bir süreç gibi görmek lazım. Türkiye'deki birçok ekonomik gelişmenin ötesinde, böyle güzel ve farklı yatırımcı grupların yatırım yapması, istihdam, katma değer ikamesi ve değişik avantajları itibarıyla Türkiye'ye katılacak ekstra değerlerdir." değerlendirmesinde bulundu.

"Yüksek katma değerli üretim için öncü olacak"

Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Türkiye'nin üretimde yeni bir seviyeye geçmesi, teknoloji ve yüksek katma değerli ürün üretmesi için öncü olacağına inandığı bu yatırımların her birinde teknolojik unsurun ön plana çıktığına işaret ederek, böylece daha yüksek katma değerli ürünler üretilerek, ihracatın değerinin de artacağını bildirdi.

"Türkiye ekonomisine katma değer yaratacağız"

Dowaksa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Berkman, Hükümetin sağladığı teşvik sayesinde ileri teknoloji yatırımıyla hayata geçen, ticari ve savunma alanlarında karbon elyafa ihtiyaç duyan kompozit sektöründe dünyanın önde gelen üreticilerinden biri olacaklarını ifade ederek, "Yeni yatırımımızla Türkiye ekonomisine katma değer yaratmaya, ülkemizin geleceğe dönük milli ve küresel çıkarları için karbon elyafı yerel olarak tedarik etmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Muhabir: Uğur Aslanhan, Mücahid Eker, Zeynep Akyıl

İşdünyasıteşvikleri'cesaretlendirici've'cezbedici'buldu
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Editör

Editör

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

Denizli Büyükşehir’den 4 bin 349 üreticiye mazot desteği
Denizli Büyükşehir’den 4 bin 349 üreticiye mazot desteği
Önce eskort, sonra avukat olduklarını söyleyerek 11 milyon dolandırdılar
Önce eskort, sonra avukat olduklarını söyleyerek 11 milyon dolandırdılar
Başkan Pütün; "Orman yanarsa, hayat susar"
Başkan Pütün; "Orman yanarsa, hayat susar"
Denizli’nin desteksiz pehlivanı Hamza, Kırkpınar’da er meydanına çıkıyor
Denizli’nin desteksiz pehlivanı Hamza, Kırkpınar’da er meydanına çıkıyor
1 saatte 100 kanat yiyip üstüne 15 bin lira kazandı
1 saatte 100 kanat yiyip üstüne 15 bin lira kazandı
İşçileri bıraktıktan sonra alev alan işçi servisi küle döndü
İşçileri bıraktıktan sonra alev alan işçi servisi küle döndü
Denizli’de göl ve göletlere 1 milyon sazan yavrusu bırakıldı
Denizli’de göl ve göletlere 1 milyon sazan yavrusu bırakıldı
8.8 ton sahte alkol ele geçiren polis 18 milyonluk vergi kaybını önledi
8.8 ton sahte alkol ele geçiren polis 18 milyonluk vergi kaybını önledi
Müstakil ev yangında kullanılamaz hale geldi
Müstakil ev yangında kullanılamaz hale geldi
İranlı üç arkadaşların klima kavgası cinayetle sonlandı
İranlı üç arkadaşların klima kavgası cinayetle sonlandı
Fatih Erbakan’dan Başkan Çavuşoğlu’na teşekkür
Fatih Erbakan’dan Başkan Çavuşoğlu’na teşekkür
Meltem Leylekoğlu, Tavas'ta hayranlarıyla buluştu
Meltem Leylekoğlu, Tavas'ta hayranlarıyla buluştu
Huzur denetiminde 58 işyerinden 15'ine işlem yapıldı
Huzur denetiminde 58 işyerinden 15'ine işlem yapıldı
Aşırı hız yüzünden refüjdeki ağaca çarpan otomobil hurdaya döndü: 1 yaralı
Aşırı hız yüzünden refüjdeki ağaca çarpan otomobil hurdaya döndü: 1 yaralı
Sokakta başlayan tartışma evde cinayetle sonlandı
Sokakta başlayan tartışma evde cinayetle sonlandı
Acıpayam'da düğün dönüşü feci kaza; 1 ölü 1 yaralı
Acıpayam'da düğün dönüşü feci kaza; 1 ölü 1 yaralı
Fatih Erbakan önce bulvar ziyareti yapacak ardından Çavuşoğlu ile görüşecek
Fatih Erbakan önce bulvar ziyareti yapacak ardından Çavuşoğlu ile görüşecek
Parkta iki genç kızı taciz eden şüpheli gözaltına alındı
Parkta iki genç kızı taciz eden şüpheli gözaltına alındı
Denizlispor’da dertler bitmiyor
Denizlispor’da dertler bitmiyor
Çameli’nden Başkan Böcek’e ‘Sakin Şehir’ teşekkürü
Çameli’nden Başkan Böcek’e ‘Sakin Şehir’ teşekkürü

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

Tunceli'de askeri araç uçuruma yuvarlandı! 4 askerimiz şehit oldu

Denizli’den Kazakistan’a başsağlığı

AK Partili Şahin Tin; “Emekçi ve emeklimizin yanındayız”

ÇKS başvuruları 31 Aralık 2022 tarihinde son bulacak

Haber20Denizli - Denizli Haberleri
KünyeÇerez PolitikasıGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber20Denizli 2022 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle